ליאור בן חמו – מובילת לין
אנו שומעים, קוראים ומדברים בלי הפסקה על ביג דאטה (Big Data) כחלק מהעידן החדש 'תעשייה 4.0'. מה משמעות המונח? למה הוא מתייחס?
נקדים ונאמר שאין הגדרה אחת המוסכמת על כולם. אנו חיים בעולם שמייצר וצורך מידע באופן חסר תקדים בהיסטוריה האנושית. ארגונים משתמשים באינטרנט, בטלפון החכם ובמערכות מידע לביצוע פעולות יום-יומיות, החל מבדיקת עדכון סטטוס יומי ועד מעקב אחר פרויקט. ביג דאטה, הוא אוסף של נתונים, ממקורות מיושנים ומקורות דיגיטליים חדשים, המשמשים יחד לתגליות ולניתוחים מתמשכים.
בפועל, מדובר בנפח עצום של נתונים מובנים ונתונים שאינם מובנים, כל כך גדול עד שקשה עד בלתי אפשרי לעבד אותו בעזרת בסיסי הנתונים והתוכנות איתם פעלנו עד כה. למעשה, מדובר בהפיכה של נתונים גולמיים למידע (1) ומשם לידע (2) שמאפשר קבלת תובנות והנעה לפעולה (3). ההיגיון העומד מאחורי השלבים הוא, כי בעזרת הבנה מעמיקה לגבי 'קול הלקוח', הארגון יוכל לספק את המוצר המותאם באיכות הרצויה.
האתגר העומד בפני ארגונים כיום הוא לא איסוף, ניתוח או אחסון הנתונים, אלא כיצד אנו מטמיעים את ה'מפלצת' הזו שנקראת ביג דאטה. עלינו להבין כיצד הארגון מפיק תובנות שיאפשרו לו יצירת ערך ללקוח ולא יצירת בזבוזים נוספים על הקיים וכמובן, כיצד כל זה מתחבר עם החזון ויעדי הארגון.
אחד הכלים להתמודד עם האתגר המשמעותי הוא עבודה לפי עקרונות המצוינות. הנחות היסוד של העקרונות הן, שעל מנת שארגון יקבל תוצאות עסקיות, עליו לרתום את העובדים לתהליך, לבנות תהליכים מובנים ומותאמים וכל זאת בהלימה עם מטרותיו.
ארבעה דוגמאות שעל הארגון לשים לב בהטמעת כלי 'ביג דאטה' :
לסיכום, עולם הביג דאטה מתפתח במהירות ויש בו את הפוטנציאל לסייע לארגון לשפר את הביצועים ולקבל החלטות מהירות וחכמות יותר. לצד זאת, קיים הסיכון ביצירת בזבוזים והתפזרות בים רחב של נתונים. לפני שרצים לחידוש הנפלא הזה, חשוב לעצור ולחשוב כיצד אנו מטמיעים באופן נכון אשר יוביל ליצירת ערך לארגון שלנו ושיפור התוצאות העסקיות שלו.
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
LEAN AGILE ISRAEL
יצירת קשר
Lean Agile Israel ברשתות החברתיות
קהילת "מובילים במצוינות" מבית Lean Agile Israel
LEAN AGILE ISRAEL