ליאור בן חמו – מובילת Lean-Agile
את התקדמות והתפתחות הטכנולוגיה אנו רואים לאורך עשרות ומאות השנים אחרונות וכעת אנו נמצאים בעיצומה של קפיצה משמעותית נוספת בטכנולוגיה דרך הפיתוחים, הסטרטאפים והיכולות החדשות.
אם בעבר קצב ההתפתחות היה יחסית לינארי (בכל 100 שנים קפיצה טכנולוגית: מהקיטור, לסרט הנע למיחשוב) כעת אנו בתקופה של קצב התפתחות אקספוננציאלי עם הכפלת כמות המידע הנצבר ונשמר בכל כמה שנים. סך כמות המידע שנוצרה ונאגרה ב 5 שנים האחרונות זהה לסך כמות המידע שנוצרה….ever !! בעוד 20 שנה – כל חודש נכפיל את כמות המידע.
היום, אולי יותר מתמיד, התעשייה מתמקדת ב-Industry 4.0 דרך דיגיטציה, סייבר, רובוטיקה מתקדמת ובינה מלאכותית.
אולם, למרות היתרונות הרבים הצפויים מהמעבר לתעשייה חכמה, ישנן סכנות רבות:
• חזרה לגישת 'בוס-משאבים' – עידן הטיילוריזם גרסת המאה ה-21.
• שינוי תכולת עבודת העובדים (עפ'י סקר של מקינזי 90% מהעובדים יאלצו להצטייד ביכולות חדשות, נתון המדאיג עובדים רבים ועלול למנוע מעובדים להירתם לתהליך הטרנספורמציה ולייצר התנגדויות רבות לשינוי).
• התרחקות מה-GEMBA, היכולת להיות זמין ונגיש לנעשה בשטח בכל זמן ומכל מקום מייצרת אתגר גדול ומהווה מכשול לתקשורת בינאישית
• אי חתירה לפתרון בעיות – כולם נוטים לפתרון בעיות במהירות בכדי למנוע משברים, התבססות על טכנולוגיה יכולה להוביל להימנעות מלגעת בבעיות שורש ולאי ניצול יכולות העובדים לאנליזה וניתוח הבעיות. מצב זה יכול ליצור תסכול רב אצל העובדים.
• ועוד…
האתגרים החדשים הינם רבים ומגוונים, כמו תמיד, ואכן האתגר הנוכחי והמשמעותי של התעשייה בימנו הינו לא לזנוח את הגורם האנושי עם התפתחות הטכנולוגיה.
איך נכון להתמודד עם אתגרים אלו?
• פיתוח סגנון ניהול חדש אשר 'מוצא איזון' בקשר טכנולוגיה-אדם הרגיש, כיום מדברים יותר ויותר על Business Agility (ידוע גם כ'מצוינות עיסקית') שבירת פרדיגמות, ניהול Value Streams , אוטונומיה בצוותי עבודה ועוד.
• הקניית ידע, כישורים ומיומנות לניתוח מצבים, איסוף נתונים ופתרון בעיות שורש
• בעולם תחרותי ומאתגר על העובדים לנווט את הארגון ע'י פיתוח יצירתיות וגמישות מחשבתית
• עבודה בצוותים קטנים ומולטי-דסיפלינריים, בשיטה זה יבואו לידי ביטוי יכולות העובדים
• מיקוד בשינוי – העצמה ורתימת עובדים
איין רייט, יו'ר פרלמנט עסקים, אנרגיה ואסטרטגיה תעשייתית של בריטניה הסביר: 'למרות שלטכנולוגיה יש את היכולת להגדיל את התפוקה ולצמצם עלויות, דווקא הגורם האנושי יאפשר לנו לבצע אינטגרציה מלאה בשרשרת האספקה'. כלומר, הגורם האנושי משחק תפקיד חיוני בעתיד היצור המתקדם, עתיד שבו טכנולוגיה ואנשים משולבים באופן הדוק כך שהם תלויים אחד בשני.
לסיכום, בכדי לבצע את המעבר לתעשייה חכמה, לא מספיק לאמץ רק טכנולוגיה חדשנית, נדרש גם לרתום למסע את האנשים אשר מהווים את הדלק למנוע.
רוצים לשמוע עוד? אנחנו מזמינים אתכם לשמוע את זוהר בנור, מנכ'ל Lean Israel אשר יוביל פאנל בנושא: הגורם האנושי במעבר לתעשייה חכמה.
קישור להרשמה:https://industry-40.events.co.il/home
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
LEAN AGILE ISRAEL
יצירת קשר
Lean Agile Israel ברשתות החברתיות
קהילת "מובילים במצוינות" מבית Lean Agile Israel
LEAN AGILE ISRAEL