שיפור מתמיד ופיתוח מיומנויות ניהול

רקע

אחת הסיבות העיקריות שתהליכי שינוי תרבות ושיפור מתמיד לא מצליחים, היא מכיוון שהם בדרך כלל מתבצעים בנפרד ובנוסף לניהול השוטף של הארגון כך שיש אבחנה בין מנגנון השיפור/שינוי של המערכת, ומנגנון הניהול של המערכת. מחקרים ועבודות רבות בתחום שינוי דפוסי חשיבה והתנהגות, הוכיחו למעל כל ספק, ששינוי אמיתי לאורך זמן של הרגלים יכול לקרות רק לאחר אימוץ התנהגות למשך תקופה ארוכה. פיתוח והטמעת יכולות של שיפור מתמיד בארגון יכולות להתבצע אם כן, רק אם תהליך השיפור ופיתוח היכולות יהיו חלק בלתי נפרד מהניהול השוטף בארגון.

כפי שבתחומים רבים בהם נדרשת מיומנות גבוהה, היא נבנית דרך אימון בתבניות קבועות, כך גם ארגונים השואפים להטמיע ולפתח באופן קבוע ובר קיימא את יכולות השיפור המתמיד, צריכות להיות רוטינות ניהוליות או קאטות ניהוליות, אשר מנהלים בארגון מתרגלים כל הזמן ובעקביות על מנת להגיע ליכולות שליטה באותן קאטות.

במהלך הסדנה, נלמד ונתרגל את שלושת הקאטות או הרוטינות העיקריות המאפיינות מנהלים בארגון השואף לפתח ולהטמיע יכולות של שיפור מתמיד בכל רבדיו. הקאטות הן: קאטת השיפור, קאטת האימון וקאטת הגמבה. כפי שבאמנויות לחימה יש קאטות עליהם מתאמן הלוחם במשך שנים רבות עד שמגיע לשליטה ולרמת מאסטר, או כפי שנגן מתאמן על נגינה כך נבין כיצד צריך לתרגל את שלושת הקאטות.

החומר הנלמד מבוסס הן על חומרים תיאורטיים העדכניים ביותר בעולם ה- Lean ובעיקר על עבודותיהם של מייקר רוטר- טויוטה קאטה, וג'ים וומאק- הליכת גמבה ביחד עם מחקרים מובילים בתחום הפסיכולוגיה הקוגניטיבית, פיתוח מיומנות, והן על ניסיון רב שנים של מדריכי הסדנה בעולם ה- Lean, בפיתוח יכולות ומיומנויות ובעולם הניהול העסקי.

מטרות

בסוף הסדנא ידעו המשתתפים כיצד יש לבצע את שלושת הקאטות, ולהתחיל ליישם אותם בניהול השוטף. השימוש בקאטות לא ידרוש מהם שום משאבים נוספים ואפילו יאפשר להם לנהל טוב יותר את הזמן שלהם. כמו כן, יבינו המשתתפים מהם העקרונות עליהם מבוססים פיתוח יכולות ומיומנויות הן ברמה האישית והן ברמה הארגונית. בעזרת שלושת הקאטות יוכלו להפוך המנהלים לתלמידים המשתפרים באופן קבוע ובעקבות כך משפרים גם את סביבתם ומאפשרים יצירת תרבות של שיפור מתמיד בר קיימא בארגון.

המושגים שיעלו בקורס

  1. מצב רצוי לעומת מצב מצוי- Target Condition Vs. Current Condition
  2. פתרון בעיות
  3. ניהול לפי PDCA
  4. אימון עמוק
  5. רמות שליטה לפי המודל של דרייפוס
  6. פיתוח כשרונות
  7. מעגלי אימון
  8. שינוי התנהגות/תרבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם